Αποστρατεύεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο οποίος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε έναν χρόνο σε αυτή τη θέση.
Ο κ. Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής Α’ Στρατιάς, ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. Προς κάλυψη της κενής διοικητής Α’ Στρατιάς τοποθετήθηκε ο έως σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Αλλαγές, όμως, είχαμε και στο Λιμενικό Σώμα, αφού ο αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς αποτελεί πλέον παρελθόν.
Στη θέση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής θα κάθεται πλέον ο υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, που υπηρετούσε ως Γενικός Επιθεωρητής του σώματος.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Μιχαήλ Κωσταράκος , όπως και αρχηγός ΓΕΝ ο Ευάγγελος Αποστολάκης και αρχηγός ΓΕΑ ο Ευάγγελος Τουρνάς. Η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού αποφασίστηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη συνεδρίαση του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΣ
Ο
Χρήστος Μανωλάς αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980.
Επιλέχθηκε από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις το 1981 και στη συνέχεια
υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας και διοικητής Λόχου στη 2η Μοίρα
Αλεξιπτωτιστών.Στη συνέχεια διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στην πόλη Weingarten της Γερμανίας. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής στο ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών (1991-1993) και ακολούθως Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ (1993-1995).
Το 1995 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής στο ΚΕΑΠ απ΄όπου το 1996 του ανατέθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης στην Βοσνία Εργεγοβίνη η οποία και αναπτύχθηκε στην Βοσνία Εργεγοβίνη και αναλαμβάνει τη Διοίκηση του BELUGA γκρουπ στην πόλη του Βίσοκο για 2 1/2 χρόνια στις αποστολές IFOR και την SFOR. Το 1998 επιστρέφει στην Ελλάδα και αποφοιτεί από τη Σχολή Πολέμου και διοικεί το 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών το 1999.
Το χρονικό διάστημα 2000-2003 τοποθετήθηκε στο JCSC στον Τύρναβο Λάρισας, στη θέση του Διευθυντή J3JOPS και στη συνέχεια του Διευθυντή Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Εν τω μεταξύ αναλαμβάνει τη διοίκηση του ελληνικού τάγματος στην ISAF για έξι μήνες (Δεκ. 2001-τέλη Μαΐου του 2002).
Κατά την περίοδο 2003-2004 αποφοιτά από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται ως Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών. Από το 2005-2008 υπηρετεί στο SHAPE ως Δντης 9ου ΕΓ (ACOS J9) και το 2008 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως Δντης Δ5 (Εθνικά και Διεθνή Σχέδια). Το 2009 τοποθετείται διοικητής της 79 ΑΔΤΕ και ακολούθως αναλαμβάνει τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) κατά την περίοδο 2010-2011.
Το Μάρτιο του 2011 προάγεται σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, στη νήσο Ρόδο. Τον Ιανουάριο του 2012 διορίζεται Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τον Ιούλιο του 2012 προάγεται σε Αντιστράτηγο.
Έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και διαμνημονεύσεις του Ελληνικού Στρατού αντίστοιχα του βαθμού του, το Μετάλλιο του ΝΑΤΟ και του Βελγίου, αφού διοίκησε βελγικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις (IFOR).
Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς μιλάει αγγλικά, γερμανικά, σερβοκροατικά, βουλγαρικά και γνωρίζει σε επίπεδο εργασίας, ιταλικά και ισπανικά.
Ποιος είναι ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ
Ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος γεννήθηκε το 1956 στο Πετρόπορο του Ν. Τρικάλων. Μπήκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1975 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.Προήχθη στο βαθμό του Ταγματάρχη το 1991, Αντισυνταγματάρχη το 1996, σε Συνταγματάρχη το 2003 και σε Ταξίαρχο το 2007. Είναι απόφοιτος του σχολείου βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού, όλων των προβλεπομένων σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.
Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας. Υπηρέτησε για πολλά έτη σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών. Διετέλεσε Διοικητής Μονάδος Ειδικών Δυνάμεων και Μ/Κ ΤΠ, Συγκροτήματος και τελευταία Μηχανοκίνητου Σχηματισμού. Μέχρι το 2010 ήταν Διοικητής στη ΣΜΥ, ενώ το 2011 είχε προαχθεί στο βαθμό του Υποστρατήγου και είχε τοποθετηθεί ως Διοικητής στη 16Η Μεραρχία του Διδυμοτείχου.
Ποιος είναι ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος
Ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος Γεννήθηκε στα Τσίπιανα – Ηλείας στις 10-3-1960. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Αμαλιάδας το 1977 και είναι Πτυχιούχος της Παντείου Α.Σ.Π.Ε. Το 1982 κατετάγη στο Στρατό Ξηράς και υπηρέτησε την θητεία του στη Σάμο. Το 1984 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1985 ορκίστηκε Σημαιοφόρος ΛΣ.
Κατά τις περιόδους 1986 – 1992 και 1994 – 2006 υπηρέτησε ως εισηγητής και Τμηματάρχης, αντίστοιχα, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (Διευθύνσεις Ναυτιλιακής Υποδομής και Ναυτιλιακής Πολιτικής). Στο διάστημα αυτό χειρίστηκε θέματα προσέλκυσης ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στη χώρα, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών πλοίων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού και των συναφών με τη ναυτιλία δραστηριοτήτων. Διετέλεσε επί σειρά ετών Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μητρώου Ναυτικών Εταιρειών και είχε ενεργό ρόλο στην θεσμοθέτηση του νομικού πλαισίου εταιρειών εκμετάλλευσης πλοίων αναψυχής.
Επίσης, υπηρέτησε ως Λιμενάρχης στη Λευκάδα (1992-1994), Ναυτιλιακός Ακόλουθος στο Σίδνεϊ Αυστραλίας (2006-2008) και Κεντρικός Λιμενάρχης στην Πάτρα, σε μια περίοδο (2008-2010) ανάληψης κρίσιμων πρωτοβουλιών αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στο λιμάνι και την πόλη της Πάτρας.
Με την προαγωγή του στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου ΛΣ το 2010, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Ασφάλειας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και το 2011 Προϊσταμένου του Κλάδου Ασφάλειας. Στη διάρκεια της θητείας του στις θέσεις αυτές, εργάστηκε στην κατεύθυνση ενίσχυσης της διακλαδικής συνεργασίας των Υπηρεσιών επιβολής του νόμου στη χώρα, με στόχο την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στον τομέα καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών, δίωξης του λαθρεμπορίου και εξάρθρωσης οργανωμένων δικτύων διακίνησης αλλοδαπών στην Ελλάδα. Επίσης, από τις θέσεις αυτές, εκπροσώπησε το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε διμερείς και διεθνείς συναντήσεις και συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με Υπηρεσίες και Οργανισμούς (FRONTEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών.
Τον Οκτώβριο 2011 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου ΛΣ και το Φεβρουάριο 2012, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Κλάδου Ασφάλειας, ανέλαβε καθήκοντα Επιθεωρητού Βορείου Αιγαίου, στην εποπτεία του οποίου υπάγονται οι Περιφερειακές Διοικήσεις του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με έδρα τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.
Την 04-09-2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στις 19-02-2014 έγινε ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.
Ομιλεί την Αγγλική Γλώσσα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.
Ποιος είναι ο πρώην αρχηγός Λιμενικού Σώματος
Ο Δημήτρης Μπαντιάς γεννήθηκε στα Χανιά-Κρήτης στις 23/3/1959. Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων με «Άριστα» το 1976 και είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών/ Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για 2 χρόνια. Το 1982 εισήχθη στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ ως αρχηγός τάξης και αποφοίτησε το 1983 ως Σημαιοφόρος ΛΣ.
Υπηρέτησε για έξι χρόνια από τον Ιανουάριο του 1984 στο Κ.Λ.Λαυρίου ως Υπολιμενάρχης και στη συνέχεια, με υποτροφία του Ευγενιδείου Ιδρύματος, παρακολούθησε το ακαδημαϊκό έτος 1989-1990 μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) /ΒΕΛΓΙΟ όπου απέκτησε με “διάκριση”, μεταπτυχιακό τίτλο (MSC) στο Ναυτικό Δίκαιο.
Με την επιστροφή του, τον Οκτώβριο του 1990, τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ποντοπλοΐας Ναυτιλιακών Σχέσεων/Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ως εισηγητής μέχρι το τέλος του 1993.
Από τον Ιανουάριο του 1994 (Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε.) μέχρι τον Οκτώβριο του 1996 αποσπάσθηκε με βαθμό Πλωτάρχη ΛΣ στη ΜΕΑ/ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ομάδα Θαλασσίων Μεταφορών του Συμβουλίου της Ε.Ε.
Με την επάνοδό του τοποθετήθηκε επί σειρά ετών Τμηματάρχης Διεθνών Οργανισμών / Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως Πλοίαρχος , Διευθυντής Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης.
Στη διάρκεια της παραπάνω θητείας του συμμετείχε επί σειρά ετών στις αρμόδιες, για θέματα του ΥΕΝ ομάδες, COREPER, ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ στο πλαίσιο της Ε.Ε. καθώς και στους Διεθνείς Οργανισμούς IMO, ΠΟΕ, ΟΟΣΑ. Επίσης συμμετείχε στις διμερείς διαπραγματεύσεις για σύναψη διμερών ναυτιλιακών συμφωνιών με σειρά τρίτων χωρών ναυτιλιακού ενδιαφέροντος. Είχε συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις, υιοθέτηση και εφαρμογή της σύγχρονης Ευρωπαϊκής, Διεθνούς και Εθνικής Ναυτιλιακής Νομοθεσίας, στους τομείς ναυτικής ασφάλειας (safety and security), προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, εξωτερικών σχέσεων, εκπαίδευσης ναυτικών και λοιπών τομέων ναυτιλιακής πολιτικής.
Επίσης συμμετείχε σε σειρά υποθέσεων του ΥΕΝ ενώπιον του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Δ.Ε.Κ.).
Υπήρξε για 5 έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ (EMSA), στη δημιουργία της οποίας συμμετείχε ενεργά από τη σύλληψη της ιδέας δημιουργίας της.
Προαγόμενος στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, το 2009, ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Διοικητή 5ης ΠΕΔΙΛΣ με έδρα την Πάτρα στην οποία υπάγονται 37 Λιμενικές Αρχές. Την 21/01/2011 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου ΛΣ και τοποθετήθηκε από 24/3/2011, Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ.
Από 04/08/2011 με Απόφαση του κ. ΥΠτΠ έχει τοποθετηθεί και ως Διοικητής του υπό σύσταση Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων που αποτελεί διακλαδική Υπηρεσία του ΥΠτΠ για τη διαχείριση των συνόρων της χώρας. Την 23/01/2012 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Επιτελάρχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Την 19/07/2012 με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) επελέγη Αρχηγός Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ. Την 22/09/2012, ανέλαβε με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της 4ης Συνόδου των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των Κ-Μ της Ε.Ε. (Δουβλίνο, 19-22/08/2012), την Προεδρία της Συνόδου για την περίοδο 2012/2013.
Γνωρίζει την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σε θέματα Η/Y, ναυτικής ασφάλειας, αντιμετώπισης ρυπάνσεων, επιθεωρήσεων πλοίων, διεθνών διαπραγματεύσεων κ.λ.π.
Ποιος είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Εισήλθε στη Σ.Σ.Ε το 1974 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978. Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία του Πυροβολικού Μάχης και Α/Α Πυροβολικού καθώς επίσης την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Παρακολούθησε σχολεία του Α/Α συστήματος Κ/Β HAWK στις ΗΠΑ (Fort Bliss, TX) και στο Βέλγιο (NPC, Glons).
Kατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού και Κ/Β HAWK καθώς επίσης και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων. Υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα Τμήματα Πληροφοριών (Intelligence) και Τρεχουσών Επιχειρήσεων (Cur Ops) αντίστοιχα. Διετέλεσε Διοικητής της 117 ΜΠΠ, της 181 ΜΚ/Β HAWK, της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο, της XII Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ» και του Γ΄ΣΣ/NDC-GR.
Υπηρέτησε ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, Διευθυντής Επιτελείου και Βοηθός Επιτελάρχη στο Γ΄ΣΣ/NDC-GR, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων (JOC DIR) της KFOR στο Κόσσοβο, Διευθυντής του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ, Διευθυντής της ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ και Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού «Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών». Μιλά αγγλικά και γαλλικά.
Την 01 Νοεμβρίου 2011 κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.
Ποιος είναι ο αρχηγός ΓΕΑ
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς είναι o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.Είναι υπεύθυνος για την άρτια οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, αξιολόγηση, προπαρασκευή για πόλεμο και ετοιμότητα του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι μέλος του Συμβουλίου Άμυνας και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και μαζί με τους Αρχηγούς των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 9 Μαρτίου 2013.
Γεννήθηκε στα Χανιά και το 1976 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων, από όπου αποφοίτησε το 1980 ονομασθείς Ανθυποσμηναγός (Ι).
Αρχικά τοποθετήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης/341 Mοίρα σε αεροσκάφη F-5Α/B και ακολούθως στην 114 ΠΜ/ 334 Mοίρα σε αεροσκάφη Mirage F-1CG και κατόπιν στην 114ΠΜ/331Μ σε αεροσκάφη Mirage 2000. Διετέλεσε αξιωματικός επιχειρήσεων στο 114 ΠΜ/ΣΜΕΤ, καθώς επίσης Α/Ε και Διοικητής Μοίρας στην 114ΠΜ/ 332 ΜΠΚ. Στη συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής Εκπαιδεύσεως στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ) και μετά καθήκοντα Διευθυντή Επιχειρήσεων–Εκπαιδεύσεως στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.
Στο ΓΕΑ υπηρέτησε ως Τμηματάρχης του Τμήματος Εξοπλιστικών Προγραμμάτων (Δ2/2). Αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και στο ΓΕΕΘΑ ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αεράμυνας (ΓΕΕΘΑ/Α' ΚΛ/ΔΑΕΡ). Κατόπιν ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κλάδου Αμυντική Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΑ και στη συνέχεια, τη θέση του Διευθυντή του Α' Κλάδου του ΓΕΕΘΑ.
Πριν αναλάβει Αρχηγός ΑΤΑ και Διοικητής CAOC-7 ήταν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ έχει διατελέσει Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία της Γερμανίας.
Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α) και του Air Command and Staff College των ΗΠΑ.
Έχει συμπληρώσει πάνω από 4.000 ώρες πτήσης εκ των οποίων 3000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη.
Ποιος είναι ο αρχηγός ΓΕΝ
Ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.
Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.
Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.
Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.
Σε εκτέλεση της υπ' αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.